Marina de Valencia

http://www.lamarinadevalencia.com/

La Marina de València va començar ahir les obres de recuperació de l’espai públic per a l’ús de la ciutadania el pròxim estiu. Es tracta d’una sèrie de treballs de millora dels itineraris per als vianants i carrils bici, que van en línia amb les actuacions urbanes que està duent a terme l’Ajuntament de València en la zona dels Poblats Marítims.

El projecte consisteix en la substitució de les dues illetes de formigó situades en la intersecció entre l’avinguda del Port i La Marina de València i en la Plaça de l’Armada Espanyola, respectivament, per una solució fixa. Per a això es reemplaçarà el paviment existent per un altre de rajoles, es crearà una xicoteta zona enjardinada i es traçaran nous trams de carril bici que connectaran amb els ja existents, una cosa que els usuaris porten reclamant des de fa un temps.

L’actuació forma part de l’estratègia del Consorci València 2007 d’apropiació per part de la ciutadania de l’espai públic de la Marina. Aquest fet dóna com a resultat una marina ampla i oberta, amb espai per a l’esport i el passeig, així com la gastronomia, l’oci, la cultura, la nàutica en tots els seus vessants i les activitats de desenvolupament empresarial i professional relacionades amb l’economia del coneixement. Al mateix temps, una actuació com aquesta aporta valor a les activitats econòmiques que es desenvolupen en la Marina.

La Marina de València també té previst ampliar l’espai dels restaurants i locals d’hostaleria, que comptaran amb una terrassa més ampla perquè puguen respectar les distàncies de seguretat.

Una altra de les actuacions que continua en marxa és el procés d’humanització de l’entorn del Tinglado 2, un projecte participatiu per a qualificar i humanitzar l’entorn de l’edifici, plaça de connexió de la ciutat amb l’antic port, liderat per Grupo Aranea i El Fabricante de Espheras. El projecte, que es va iniciar a l’inici de l’any, ha sigut batejat com “La Remor” i al llarg de tot l’any cercarà la implicació dels ciutadans per a redefinir l’entorn d’aquest edifici històric.

http://www.lamarinadevalencia.com/