El nou Hotel Marina Badalona obre les portes al públic

Aquest dijous ha tingut lloc l’acte d’obertura del nou Hotel Marina Badalona del grup Sallés Hotels, situat a l’avinguda d’Eduard Maristany, tocant al port de la ciutat. L’establiment hoteler té una categoria de quatre estrelles i disposa de 181 habitacions distribuïdes en les seves 14 plantes. També ofereix tres opcions de restauració, cinc espais de diverses mides per a reunions empresarials o celebracions, una àrea termal i diverses terrasses, entre les quals destaca la situada a la part més alta amb unes vistes de 360 graus sobre el litoral i la ciutat.

El nou hotel vol ser una nova referència per al turisme a Badalona i pretén oferir als visitants, a més de les vistes del port, del litoral i de la ciutat, experiències lligades a la cultura local com ara visites a espais com el Museu o activitats nàutiques al port. Pel que fa al seu interior, de caràcter contemporani, predomina el color blanc i els detalls de fusta, prenent com a inspiració el Mediterrani i els diversos elements nàutics. En la seva relació amb l’entorn més proper, cal destacar que ja s’ha obert a la ciutadania la plaça exterior que comunica el passeig Marítim amb el port de Badalona, un nou espai singular on destaquen les fileres de palmeres.

D’altra banda, la propietat de l’hotel i l’Ajuntament van signar un conveni que ha permès que una part del personal contractat sigui de la ciutat i que, en les futures incorporacions, l’empresa tingui a la seva disposició la borsa de treball de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) per seleccionar a les persones que s’ajustin als llocs de feina vacants.

En l’acte d’obertura d’aquest matí han participat representants de la propietat i de la direcció del grup Sallés Hotels, així com l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; el primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció COVID, Àlex Montornès; el regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial, David Torrents, i la regidora de l’Àrea de Cultura i Mobilitat; Anna M. Lara.

L’alcalde Rubén Guijarro ha agraït a la família Sallès l’aposta per aquest projecte a la ciutat i ha destacat que: “Badalona té amb aquest hotel una nova referència de turisme, de promoció econòmica i de foment de l’ocupació, així com un magnífic punt d’atracció des d’on mostrar als visitants que vinguin, de prop o de lluny, el nostre litoral”. L’alcalde ha remarcat que: “quan parlem de la Badalona que vol ser un referent de ciutat oberta al mar, que sigui singular, imparable, optimista i que miri amb il·lusió el seu futur, podem posar com a exemple iniciatives i projectes com aquest hotel que just avui comença el seu camí”.

Per la seva part, la directora Executiva del grup Sallés Hotels, Yolanda Sallés, ha afirmat: “Després de molt de temps treballant per obrir aquest nou establiment, per fi és una realitat. Una realitat nascuda en un escenari global de crisi i ressorgiment, i en un moment de profunda transformació social, cultural i tecnològica. És aquest moment l’idoni per a donar un nou enfocament a la manera d’entendre els hotels i d’allotjar-se en ells. Comptem amb aquesta ubicació excepcional que és la Marina de Badalona i aquesta obertura al mar de la qual gaudeix la població de Badalona. Volem que l’hotel Marina Badalona sigui un fidel representant dels valors de la vida al Mediterrani i de la Costa de Barcelona, del dinamisme del port esportiu i de les tradicions que es modernitzen”.

Canal del Gorg
Pel que fa al desenvolupament urbanístic pendent al voltant del canal del Gorg, l’alcalde Rubén Guijarro ha avançat que: “la setmana vinent se signarà el contracte per tal d’iniciar les obres interiors del canal i una vegada tinguem aprovat el pressupost, aquest mes de maig, també posarem en marxa els tràmits perquè abans de l’estiu se signi el conveni amb Adif i la inversió prevista de 3,8 milions d’euros faci realitat la finalització del canal del Gorg”.